3 parfumuri de primăvară pe care le ador

3 parfumuri de primăvară pe care le ador

Primăvara este anotimpul meu preferat, iar în acest an, se pare că se încăpățânează să întârzie. Când văd atâta ploaie și noros, am o stare profundă de deprimare. Iar pentru a scăpa de această stare, am nevoie să îmi „tentez” creierul cu diverse „artificii” care să îi inducă ideea de primăvară. De cele mai multe ori, pentru asta apelez la diverse parfumuri de primăvară. Sunt acele parfumuri care, prin aroma lor, mă duc cu gândul la primăvară, la soare și flori, la culori superbe și miresme de vis. M-am gândit să vă arăt și vouă care sunt 3 parfumuri de primăvară din colecția mea pe care le ador.

Parfumuri de primăvară în colecția mea

Yves Saint Laurent Libre

Primul dintre cele trei parfumuri de primăvară despre care vreau să vă vorbesc este Yves Saint Laurent Libre. Este un parfum de lavandă, încadrat în categoria parfumurilor de fructe și florale. Mi se pare un parfum fin și elegant, deosebit. Este dedicat femeii puternice și sigure pe sine. Notele de vârf sunt ulei de mandarină, petigrain – ulei de portocală amară, óleo de lavanda francesa și coacăze negre. Notele de inimă sunt floare de portocal, lavandă, iasomie, Sambac, iasmina de India. Notele de bază sunt ambra, lemn de cedru, vanilie Madagascar și mosc.

Văzusem parfumul la multe fete prin online și mă tenta de ceva vreme, însă am avut rețineri. Totuși, imediat ce am decis să îl iau, am fost bucuroasă cu decizia mea. Parfumul este unul minunat și la fel este și recipientul său. Pentru mine, acest parfum exprimă eleganță și lux, încredere și putere. În plus, datorită aromei sale fine, mi se pare perfect de încadrat în grupa de parfumuri de primăvară.

Versace Yellow Diamond Intense

Cel de-al doilea parfum de primăvară este Versace Yellow Diamond Intens, un parfum cu miros de portocale, pe care l-am ales dintr-un impuls de moment. La momentul respectiv, m-a atras recipientul, care este unul deosebit și luxos, după părerea mea. În plus, și compoziția sa mi-a cam făcut cu ochiul. Este un parfum inclus în grupele de parfumuri citrice și florale. Notele sale de vârf sunt pară, extras din portocală amară, bergamotă și lămâie. Notele de inimă sunt floare de portocal, osmanthus heterophyllus, iasomie și frezie. Notele de bază sunt palo santo, benzoin, mosc și chihlimbar.

Lalique Azalée

Cel de-al treilea parfum este un parfum floral, Lalique Azalée. Este parfumul la care apelez de cele mai multe ori atunci când îmi doresc să simt primăvara. De ani de zile am căutat un parfum care să miroasă a frezii și, deși multe au aceste flori în compoziție, majoritatea au un miros cu totul diferit. Întâmplător am dat la un moment-dat peste acest parfum și am zis să îl încerc. Ei bine, este singurul care chiar are mirosul de frezii, se simte plăcut și persistă bine pe pielea mea.

Notele sale de vârf sunt piersică, bergamotă și frezie. Notele de inimă sunt trandafir, gardenie și Jasmine (arab). Notele de bază sunt patchouli, chihlimbar și lemn de santal. Parfumul este inclus în grupele de parfumuri florale și chypre. La fel ca în cazul celorlalte două, și recipientul acestuia mi se pare tare frumos, ales în ton cu parfumul.

Parfumuri de primăvară pentru zâmbete zi de zi

Am multe parfumuri în colecție și majoritatea îmi plac foarte mult, însă dacă este să spun care mi se par cele mai potrivite parfumuri de primăvară din colecția mea, primele care îmi vin în minte sunt acestea: Libre, Yellow Diamond Intense și Azalée. Trei parfumuri diferite și minunate, care îmi aduc zâmbete și bucurie de câte ori le port. Și, dacă primăvara se încăpățânează să întârzie, eu mă încăpățânez să o simt prin orice mijloace posibile!

4 thoughts on “3 parfumuri de primăvară pe care le ador

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: