Ucenicie printre gloanțe – Petre Sălcudeanu

Ucenicie printre gloanțe – Petre Sălcudeanu

În ultimii ani, am citit foarte mulți autori români însă, recunosc, contemporani. De când Editura Publisol a început să reediteze cărțile unora dintre cei mai apreciați autori română de dinainte de Revoluție, am prins gustul cărților acestora. Cea mai recentă „descoperire” a mea este autorul Petre Sălcudeanu. Zilele trecute mi le-am petrecut în compania cărții sale, „Ucenicie printre gloanțe” și stilul de scriere m-a cucerit din start. Mă declar fan al autorilor publicați la Editura Publisol și, dacă nu ați avut ocazia până acum să citiți cărțile despre care spun, vă recomand să aruncați o privire pe site. Nu doar că sunt cărți extraordinare, dar și prețurile sunt super-accesibile.

Jafuri, crime și răzbunări

În cartea „Ucenicie printre gloanțe”, îl cunoaștem pe Roman, un fost comunist ilegalist. Proaspăt eliberat din închisoare, este pus în funcția de comisar de poliție, în locul celui care a fost ucis. Însă nu oriunde, ci la una dintre cele mai „active” secții de poliție din Capitală, într-un sector unde zi de zi au loc ilegalități, precum jafuri, violuri și crime.

Roman se află la început de drum în cariera de comisar, astfel că este luat cu totul pe nepregătite de ceea ce găsește în cartierul pe care este desemnat să îl supravegheze. În plus, soarta pare să îi fi făcut o glumă, întrucât îl are drept subcomisar pe Patulea, alături de care are un trecut nu tocmai plăcut. Este nevoit să colaboreze și cu Miclovan, șeful Brigăzii antigang.

În cartier, Scorțea este șeful crimei organizate. Imediat după numirea lui Roman la conducerea secției de poliție, Scorțea începe să înfăptuiască acte care au menirea de a-l ataca, în mod indirect, pe noul comisar. Însă Roman, deși începător, nu se lasă speriat pe cât de ușor speră inamicii săi, ci se avântă în lupta împotriva criminalității, fără să stea pe gânduri.

Având în vedere trecutul comun al lui Roman și Patulea, între cei doi o colaborare este aproape imposibilă, relațiile fiind destul de tensionate. Roman nu poate uita că Patulea a fost cel care l-a anchetat în închisoare și cum s-a comportat cu el. De cealaltă parte, Patulea nu poate accepta ideea că Roman i-a ajuns superior.

Ucenicie printre gloanțe – o carte pe care am savurat-o din plin

Mi-au fost tare simpatice personajele, mi-a plăcut modul în care sunt construite acestea. Acțiunea este alertă și captivantă. Autorul a creat scene pline de suspans, al căror deznodământ cititorul îl așteaptă cu nerăbdare.

Cartea „Ucenicie printre gloanțe” mi-a plăcut tare mult. Are un stil de scriere excelent, care te face să citești cu plăcere. Povestea se desfășoară cursiv și antrenant, astfel că romanul se citește ușor. Cu siguranță mi-a stârnit interesul să mai citesc și alte cărți scrise de autorul Petre Sălcudeanu.

Voi ați citit vreo carte a acestui autor?

Cartea „Ucenicie printre gloanțe” de Petre Sălcudeanu poate fi comandată de pe site-ul Editurii Publisol.

5 thoughts on “Ucenicie printre gloanțe – Petre Sălcudeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: