Rutina de hranire a pisicii – sfaturi utile

pisica

Atunci cand dragostea trece cu adevarat prin stomac…

La fel cum fiecare parinte vrea ce este mai bun pentru copilul sau, fiecare proprietar de pisici cauta cea mai buna mancare (citeste etichetele a zeci de produse) sau incearca sa gaseasca un orar potrivit de hranire. Daca ai si tu nevoie de putin ajutor in acest demers si vrei sa te asiguri ca mica ta felina este fericita si sanatoasa, articolul de azi iti poate fi de folos.

Pentru mancare de calitate pentru pisici, viziteaza Petmax.ro.

Hraneste pisica de doua ori pe zi

Multi medici veterinari recomanda doua mese pe zi. Pentru a te asigura ca nu uiti sa hranesti pisica, poti sa o hranesti in timpul meselor tale. Pisicile cu afecțiuni medicale specifice, cum ar fi diabetul, trebuie să respecte un program de hrănire mai strict. Poti folosi un alt orar, pentru a te asigura ca pastrezi o “rutina”.

Nu exagera cu cantitatile de mancare

Măsoara mai întâi mâncarea pe care o prepari pentru pisica, pentru a te asigura că micile feline nu mănâncă în mod accidental “prea mult”. O problema frecventa este că oamenii se gandesc: „Să umplem castronul”. O mulțime de pisici nu știu când sunt pline și se vor supraalimenta. Solutia? Masurati alimentele cu o cupa potrivita, pentru precizie.

Veterinarul stie mai bine

Chiar daca pungile/sacii de hrană pentru pisici au, de obicei, indicatii privind numărul de calorii, se  recomandă să luați legătura cu medicul veterinar cacă aveți nevoie de îndrumări cu privire la cât de mult să vă hrăniți animalul de companie. Totul pentru ca pisica sa rămâna sănătoasă!

Urmeaza calatorii si drumuri de vacanta?

Dacă plecati de acasa mai mult de o zi, se recomanda ca o persoana (platita, un vecin sau un prieten) să verifice starea pisicii în timp ce sunteți plecat. Acest lucru vă împiedică să fiti nevoiti sa lasati mâncare suplimentară și (doar) să sperați că pisica o va raționa corect.

Dacă acest lucru nu este posibil, puteti cauta un hranitor inteligent ce poate fi preîncărcat cu o anumită cantitate de alimente. Apoi, aparatul eliberează mâncarea la intervale specifice, permițându-i pisicii să se hrănească fără riscul de a mânca în exces sau de a mânca întreaga cantitate de hrană chiar in primele minute dupa ce parasiti casa.

Fiecare pisica cu bolul ei de mancare 

De obicei nu este nimic în neregulă cand pisicile tale impart un castron cu mâncare. Cu toate acestea, lucrurile devin complicate cand un animal trebuie să ia un anumit medicament și ai prefera sa i-l poti “strecura” în mancarea sa. Din acest motiv, este mai bine sa le oferim pisicilor boluri separate la masa, ori de cate ori este posibil.

Alegeți cu atenție marca de hrana

Cumparaturile pentru mancare pot fi copleșitoare, deoarece există o mulțime de stiluri, arome și prețuri. Tine cont de varsta pisicii, de etapa din viata ei (crestere, intretinere etc) si concentreaza-te pe valoarea nutriționala a alimentelor.

Acest articol este un guest post

6 thoughts on “Rutina de hranire a pisicii – sfaturi utile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: