De ce să folosești un aparat de ras electric pentru bărbierit?

De ce să folosești un aparat de ras electric pentru bărbierit?

Bărbieritul a evoluat mult de-a lungul timpului. Adeseori, îmi amintesc de bunicii mei, care se bărbiereau cu aparatul acela tradițional, din metal, căruia îi atașau lama de ras și foloseau pămătuful pentru a crea spumă pe față, necesară pentru un bărbierit corespunzător. Acum, majoritatea bărbaților au înlocuit aparatul clasic, tradițional, cu un aparat de ras modern și ușor de utilizat.

Chiar și soțul meu folosește adeseori un aparat de ras Gillette. Însă și el, la fel ca mulți bărbați, a introdus în rutina sa de bărbierit aparatul de ras electric. Iar din acest motiv, azi m-am gândit să îți arăt care sunt motivele pentru care merită să folosești un aparat de ras electric pentru bărbierit.

7 Motive să folosești un aparat de ras electric

1. Eviți tăieturile. Oricâtă grijă ai avea, cu un aparat de ras clasic ai toate șansele să te tai în timpul bărbieritului. În schimb, acest lucru nu se întâmplă atunci când folosești un aparat de ras electric.

2. Nu ai nevoie de apă și spumă pentru ras. Atunci când folosești un aparat de ras electric, nu ai nevoie să folosești apă și spumă de ras, deoarece procedeul de bărbierit diferă mult față de cel în cazul aparatului de ras clasic.

3. Aparatul de ras electric este portabil și totodată sigur de pus în bagaj, de exemplu. Este un obiect de uz personal pe care îl poți lua cu tine oriunde. În plus, unele modele vin însoțite cu gentuță sau săculeț pentru depozitare și transport, ceea ce le face extrem de practice de dus cu tine în călătorii.

4. Aparatul de ras electric este foarte ușor de folosit. Îl pui la încărcat doar atunci când este nevoie, iar apoi îl poți folosi oricând și oriunde, nefiind nevoie să fii lângă o priză pentru a-l folosi.

5. Te ajută să economisești timp. Dacă îți dorești să te bărbierești rapid, atunci categoric aparatul de ras electric îți este cea mai la îndemână opțiune. Întrucât nu mai este nevoie să folosești apă și spumă pentru ras, din start câștigi minute bune bărbierindu-te cu un aparat electric.

6. Aparatul de ras electric reprezintă o alegere versatilă pentru igiena personală. În primul rând, deoarece acest aparat îți asigură diverse capete, care îți permit să te bărbierești în diferite zone ale feței, la diferite lungimi ale bărbii, oferindu-ți astfel posibilitatea de a te aranja fix așa cum îți dorești. În plus, multe modele moderne de aparate electrice pentru ras sunt prevăzute cu diverse capete, pentru diferite zone ale feței și corpului. Astfel, cu un singur aparat poți să scapi de părul nedorit din diverse zone de pe corp.

7. Aparatul de ras electric este potrivit și pentru pielea sensibilă. De fapt, un astfel de aparat de ras este cea mai bună alegere pentru pielea sensibilă. Datorită procedurii prin care funcționează un astfel de aparat, sunt evitate iritațiile apărute în urma bărbieritului. În plus, cu aparatul clasic s-ar putea să fie necesar să treci de mai multe ori pe aceeași porțiune de piele, însă acest lucru nu se întâmplă și atunci când folosești aparatul electric.

Tu ce fel de aparat folosești pentru bărbierit, unul clasic sau unul electric?

6 thoughts on “De ce să folosești un aparat de ras electric pentru bărbierit?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: