Celălalt pasager – Louise Candlish

Celălalt pasager – Louise Candlish

Cred că știți deja că îmi place foarte mult să citesc cărți din categoria thriller. De obicei, când văd că apare un nou thriller, mă simt ca un copil care vede reclamă la o nouă jucărie. Așa m-am simțit și când Editura Corint a anunțat apariția romanului „Celălalt pasager”, care părea, din descriere, exact genul de carte care este pe gustul meu. Așadar, am fost extrem de curioasă să o citesc, iar impresiile mele despre ea vi le spun în continuare.

În primul rând, trebuie să vă spun că această carte a trezit în mine sentimente contradictorii. Nu pot spune chiar că nu mi-a plăcut, dar nici că mi-a plăcut. Prima jumătate, cel puțin, mi s-a părut destul de monotonă, parcă nu aducea deloc a thriller. Lucrurile s-au mai redresat în a doua jumătate și anumite detalii ale poveștii chiar au reușit să mă surprindă. Cu toate astea, nu pot spune că am fost cu adevărat impresionată de această carte. Însă nici nu mi-a displăcut încât să regret timpul petrecut citind-o.

Într-adevăr, subiectul mi s-a părut deosebit, cel puțin eu nu am mai întâlnit acest subiect în vreo carte. Și nu mă refer strict la ceea ce veți citi în descrierea cărții, ci la povestea în sine, despre care voi evita să dau detalii care ar putea fi spoilere.

Kit dispare, iar Jamie este suspect de crimă

Povestea este spusă la persoana întâi, din perspectiva lui Jamie. El și partenera lui, Clare, locuiesc într-o vilă de lux. Nu sunt căsătoriți, iar casa îi aparține lui Clare. Ea are o carieră strălucitoare în imobiliare, iar el a renunțat la cariera lui și lucrează la o cafenea. Deși se înțeleg bine, Clare vrea ca Jamie să își refacă rapid cariera, mai ales că amândoi se apropie de 50 de ani.

Viața lor ia o întorsătură neașteptată atunci când Clare îi aduce în casa lor pe Melia și Kit, un cuplu tânăr de actori. Melia lucrează în imobiliare și a ajuns să se angajeze chiar la compania lui Clare, în timp ce Kit lucrează la o companie de asigurări. În cadrul primei lor întâlniri, Kit îl convinge pe James ca amândoi să își facă abonament la acvabus pentru a face naveta la muncă, având în vedere că James este claustrofob.

Așadar, James și Kit ajung să facă naveta împreună, iar pe vas îi cunosc pe Steve și Gretchen, astfel că toți patru devin prieteni. Într-o zi, însă, ei remarcă lipsa lui Kit, dar o pun pe seama băuturilor de Crăciun. Însă când coboară la destinație, James este imediat preluat de către doi polițiști, care încep să îi adreseze întrebări cu privire la dispariția lui Kit.

Așa află James că Melia a anunțat dispariția lui Kit, care nu a mai apărut de câteva zile acasă. Coincidența face ca James să fie ultima persoană care l-a văzut pe Kit înainte de dispariție. Ba mai mult, ultima lor interacțiune a fost una aprinsă, cei doi certându-se în timp ce se îndreptau spre casă, pe vas. Însă se pare că, deși credeau că sunt ultimii rămași în acvabus, mai există un martor, care a declarat poliției totul despre încăierarea celor doi.

Celălalt pasager – un thriller psihologic cu surprize

Evident, James este suspectul principal în cazul dispariției lui Kit. În cadrul interogației, aflăm povestea, așa cum le-o prezintă el celor doi polițiști. Aflăm totul despre legătura dintre el și Kit sau, mai exact, dintre cei patru: James, Clare, Melia și Kit.

Povestea ia o întorsătură neașteptată după prima jumătate a cărții, iar de acolo pot spune că începe să capete puțin suspans. Totuși, deși avem parte de câteva surprize odată cu schimbarea perspectivei, anumite detalii ale poveștii sunt previzibile.

Așa cum v-am spus la început, cartea „Celălalt pasager” a fost oarecum o provocare, deoarece nici nu mi-a displăcut total, dar nici nu mi-a plăcut în mod deosebit. De la jumătate am început să fiu mai curioasă și să vreau să îi descopăr mai repede finalul, însă prima parte a lecturii a mers destul de greu.

Totuși, trebuie să recunosc că s-ar putea să fie doar o chestie de percepție, de gusturi, iar altor cititori să le placă această carte chiar foarte mult. Subiectul este unul interesant, iar intriga pe care o construiesc personajele este fascinant de urmărit.

Cartea „Celălalt pasager” de Louise Candlish poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

1 thought on “Celălalt pasager – Louise Candlish

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: