Ce să nu faci dacă devii invizibil – Ross Welford

Ce să nu faci dacă devii invizibil – Ross Welford

Colecția Smart Age de la Corint Junior are cărți atât de simpatice, încât și eu le citesc cu drag. De data aceasta, am avut ocazia să citesc una dintre noile apariții ale colecției, romanul Ce să nu faci dacă devii invizibil de Ross Welford. Romanul este recomandat copiilor cu vârste de peste 9 ani și este unul deosebit de simpatic, pe care chiar îl recomand cu încredere copiilor și adolescenților, precum și adulților care își doresc o lectură relaxantă și drăguță.

Ethel și problema cu invizibilitatea

Ethel este o fată de 12 ani, care se confruntă cu o problemă gravă cu acneea. După ce testează tot felul de metode de a scăpa de coșuri și niciuna nu funcționează, ea apelează la metode mai puțin convenționale: Dr. Chang Tenul Lui Așa Curat și sesiuni de solar. Desigur, fără știrea bunicii ei, care este cea care a crescut-o.

Singura familie a lui Ethel sunt bunica ei, străbunica (internată la azilul de bătrâni) și câinele, Lady. Mama i-a decedat când era ea foarte mică, iar tatăl a dispărut. Pe parcurs, se împrietenește cu Elliot Boyd, un coleg deloc popular.

Într-o zi, Ethel se trezește invizibilă, după o cură din ceaiul-minune al doctorului Chang și o ședință de solar. De aici începe aventura ei. Cui să îi spună despre invizibilitate? Cum să facă să devină vizibilă din nou? Cu nou descoperita ei invizibilitate, Ethel are de înfruntat numeroase provocări. Astfel, reușește să descopere că bunica ei are un secret pe care îl ține bine ascuns de ea, de ani de zile. Alături de ea, vom descoperi despre ce secret este vorba și cum reușește Ethel să facă față provocărilor date de invizibilitate.

Ce să nu faci dacă devii invizibil – o poveste despre prietenie și obstacolele adolescenței

Ce să nu faci dacă devii invizibil este o minunată poveste despre prietenie și despre diversele obstacole și emoții ale adolescenței. Este o poveste despre curajul de a înfrunta viața cu toate secretele și provocările ei. Ethel ne demonstrează, prin propriile acțiuni, cât de ușor este să intri în bucluc și să atragi diferite pericole prin ascunderea adevărului. Totuși, în ciuda secretelor ei, ea oferă lecții de moralitate, tocmai prin gesturile pe care le face.

Ethel ne demonstrează că nimeni nu poate reuși în viață singur, fără ajutorul unui prieten de nădejde. În plus, ne ajută să renunțăm la a-i judeca pe alții prin prisma opiniilor celorlalți și să permitem să cunoaștem omul îndeaproape, înainte de a ne face o idee despre el.

Ce să nu faci dacă devii invizibil este o poveste deosebit de drăguță, pe care o recomand cu drag.

Cartea Ce să nu faci dacă devii invizibil de Ross Welford poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

8 thoughts on “Ce să nu faci dacă devii invizibil – Ross Welford

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: