Fiecare femeie își dorește să aibă un ten perfect și tânăr, să nu își arate vârsta ci, dimpotrivă, dacă s-ar putea să întinerească tenul pe măsură ce avansează în vârstă. De-a lungul timpului, au apărut tot mai multe produse cosmetice și accesorii pentru îngrijirea pielii, care folosite corespunzător ne ajută să ne menținem tenul tânăr și frumos. Astăzi am ales să îți prezint trei astfel de accesorii pentru îngrijirea pielii de care orice femeie are nevoie.
Accesorii pentru îngrijirea pielii: #1 Piatra Gua Sha
Piatra Gua Sha este folosită de secole în China, unde tehnica utilizării acestei pietre era menită să vindece roșeața pielii. Inițial, tehnica era utilizată pe întregul corp, însă în prezent, piatra Gua Sha se folosește în principal pe față și gât. Acest accesoriu se utilizează pentru a ameliora tensiunea, a sculpta pielea și a îmbunătăți circulația. Deși cele mai utilizate pietre Gua Sha sunt confecționate din jad și cuarț roz, se găsesc și alte variante, cum ar fi cele din ametist sau aventurin.
Multe persoane consideră că utilizarea pietrei Gua Sha le conferă pielii un aspect mai plăcut, cu pomeți definiți. De asemenea, utilizarea ușoară a acestei pietre reduce pungile de sub ochi. Printre beneficiile sale se numără și ameliorarea tensiunii musculare și definirea pomeților și a liniei maxilarului. Un alt avantaj este că ajută la drenajul limfatic, ceea ce poate reduce umflarea feței și poate ajuta la eliminarea fluidelor și a toxinelor.
Cum se folosește piatra Gua Sha?
Pentru a obține rezultatele dorite, este necesar să respecți procedura corectă a utilizării pietrei Gua Sha. Deși pare ușor de utilizat, este necesar să respecți mișcarea corectă, unghiul potrivit și presiunea potrivită pentru a obține efectul dorit. Pentru rezultate optime, iată care sunt câteva dintre regulile de urmat:
- Ține piatra aproape paralelă cu fața
- Aplică presiune ușoară
- Aplică un ser sau o cremă hidratantă înainte de utilizare, pentru a reduce frecarea
Accesorii pentru îngrijirea pielii: #2 Derma roller
Un derma roller este un accesoriu pentru îngrijirea pielii utilizat pentru a întineri tenul, a trata cicatricele lăsate de acnee și pentru a reduce semnele îmbătrânirii. Inițial, acest accesoriu era utilizat de dermatologi, însă în prezent se poate utiliza și acasă, cu puțină pregătire în prealabil. A câștigat popularitate în ultimii ani ca fiind un tratament facial accesibil, eficient și relativ non-invaziv.
Derma roller-ul este un dispozitiv pentru îngrijirea pielii care are la un capăt un mâner, iar la celălalt capăt, o rolă prevăzută cu o mulțime de ace mici și fine pe suprafața sa. Atunci când derma roller-ul este rulat pe piele, acele sale perforează pielea, găurile rezultate fiind mici și superficiale. Practic, se creează o leziune controlată a pielii, care nu provoacă daune stratului exterior al acesteia, ci acele ajută la descompunerea oricărui țesut cicatricial.
Prin aceste leziuni controlate ale pielii se determină sângerări superficiale, care declanșează răspunsul de vindecare a rănilor și determină următoarele avantaje:
- Pielea eliberează substanțe care stimulează creșterea
- Se formează noi vase de sânge în piele
- Pielea începe să producă mai mult colagen
În următoarele 5 zile de la utilizarea derma roller-ului, colagenul produs de organism se depune în zona pielii tratate, astfel că aceasta devine mai fermă și este redus aspectul ridurilor fine.
Cum se folosește un derma roller?
Iată care sunt recomandările pe care este bine să le urmezi când folosești un derma roller acasă:
- Scoate derma roller-ul din recipient
- Pulverizează dispozitivul cu soluție pe bază de alcool și spală-l cu apă caldă pentru a-l steriliza
- Pregătește pielea pentru tratament, folosind un antiseptic sau o soluție salină
- Ține derma roller-ul înclinat pe fiecare secțiune, o dată în sus și în jos, o dată dintr-o parte în alta și o dată în diagonală
- Spală pielea cu soluție salină după ce tenul s-a înroșit
- Pulverizează derma roller-ul cu soluție pe bază de alcool și spală-l cu apă caldă pentru a-l steriliza
- Lasă derma roller-ul să se usuce, apoi pune-l înapoi în cutia sa de depozitare.
Iată care sunt cele cinci secțiuni ale feței pe care trebuie să le tratezi cu derma roller-ul:
- Partea dreaptă a frunții și partea superioară a obrazului drept
- Partea stângă a frunții și partea superioară a obrazului stâng
- Partea de sub ochiul drept și partea inferioară a obrazului drept
- Partea de sub ochiul stâng și partea inferioară a obrazului stâng
- Porțiunea din jurul gurii
Este recomandat ca după utilizarea derma roller-ului să aplici seruri sau creme hidratante. Evită să utilizezi acest dispozitiv dacă ai zone ale pielii cu eczeme, arsuri solare, răni, alunițe, inflamații ale pielii sau rozacee.
Accesorii pentru îngrijirea pielii: #3 Roller facial
Un roller facial este un dispozitiv utilizat adeseori pentru masajul facial. De obicei, un astfel de dispozitiv are o suprafață netedă și rece. Rolleru-ul facial poate fi confecționat din diverse materiale, cum ar fi jad, cuarț roz, ametist, oțel inoxidabil sau chiar plastic.
Roller-ul facial se presupune că are numeroase beneficii pentru îngrijirea pielii și pentru starea de bine a unei persoane. Cu toate că nu există dovezi științifice care să ateste aceste beneficii, dovezile clare arată că un roller facial poate:
- Îmbunătăți fluxul sângelui pe față
- Reduce umflăturile
- Îmbunătăți starea de spirit
- Întări temporar tenul
Cum se folosește un roller facial?
Dacă îți dorești să folosești un roller facial, este bine să știi că îl poți include foarte ușor în rutina ta de îngrijire a tenului. Iată care sunt pașii pe care să îi urmezi în utilizarea acestui dispozitiv:
- Curăță tenul cu ajutorul unui demachiant gentil și usucă-l cu ajutorul unui prosop curat.
- Aplică un produs de îngrijire a tenului, cum ar fi un ulei sau un ser. Acest lucru va lubrifia tenul și va preveni iritația provocată de utilizarea roller-ului facial.
- Începe folosirea roller-ului facial, pornind cu mișcări în sus, de la gât, folosind presiune ușoară, dar fermă. Evită să rulezi dintr-o parte în alta sau sus și jos.
- Continuă rulările ascendente peste linia maxilarului, pomeți, frunte, sprâncene și puntea nasului.
- Continuă masajul timp de aproximativ 1 minut. Dacă simți orice disconfort sau durere, redu presiunea, iar dacă disconfortul continuă, încetează să mai folosești roller-ul facial.
- După utilizare, curăță roller-ul facial și urmează instrucțiunile producătorului, întrucât instrucțiunile de curățare pot varia în funcție de tipul și materialul dispozitivului.
3 accesorii necesare pentru îngrijirea pielii
Iată cum, cu doar trei accesorii accesibile și ușor de utilizat, poți să îți îngrijești pielea corespunzător, pentru a te bucura de o stare de bine, de relaxare și de un ten tânăr și frumos. Tu folosești vreunul dintre aceste trei accesorii?
Nu folosesc încă, dar intenționez. Par tare bune pentru un ten frumos.
Așa se spune, că sunt bune. 😀 Eu am doar rollerul facial deocamdată.
Folosesc un roller facial. Îmi place mult.
Mă bucur că și tu folosești.
Am si roller si gua sha, dar cam uit sa le folosesc. Trebuie sa remediez situatia.
Da, cunosc! :))))