Comunicat de presă
(București, 6 noiembrie 2024) – Restaurantul Sciccheria Pipera continuă seria de experiențe colaborative și anunță un nou eveniment de excepție, cina Etnafogllia, o creație unică semnată de către chef Giuseppe Raciti, consultantul gastronomic al localului și chef al restaurantului Zash din Sicilia, premiat cu o stea Michelin, împreună cu Ionuț Cătălin Vințeanu, noul Executive Chef. Cina din 22 noiembrie celebrează toamna printr-un meniu îndrăzneț, ce îmbină arome vulcanice siciliene și prospețimea sezonului, fiind o avanpremieră a noului meniu de toamnă-iarnă al Sciccheria.
Etnafogllia este o explorare a contrastului între puterea vulcanului Etna și frumusețea fragilă a frunzelor de toamnă, având la bază jocul de cuvinte dintre foglia (frunză) și follia (nebunie), ambele concepte definind natura creativă a acestui meniu. Cina la patru mâini va invita oaspeții într-o călătorie culinară neașteptată, ce îmbină texturi și gusturi specifice sezonului și pământului sicilian, de la bogăția aromelor de trufe și ciocolată până la pere, scorțișoară și vinuri minerale. Cele 6 preparate create de cei 2 chefi vor fi completate de o selecție de vinuri italiene, alese cu grijă de somelierul localului. Mai mult, seara care își propune să surprindă și să încânte simțurile va fi întregită de un recital live, al trupei T&nCo’ Trio Jazz Italiano, ce va adăuga o notă de eleganță și autenticitate experienței.
Evenimentul din 22 noiembrie marchează debutul meniului de toamnă-iarnă al restaurantului Sciccheria. Anumite preparate create de cei doi chefi vor fi incluse în noul meniu à la carte, oferind oaspeților ocazia de a se bucura pentru o perioadă mai mare de aromele fermecătoare, pe care chefii le-au pus împreună.
Oaspeții care vor să exploreze o experiență culinară memorabilă, în spiritul conceptului Etnafogllia, alături de chef Giuseppe Raciti și chef Ionuț Cătălin Vințeanu, o pot face achiziționându-și biletul de acces la 0757 191 324.
Noul Executive Chef al Sciccheria, Ionuț Cătălin Vințeanu, aduce o viziune inovatoare în bucătăria italiană
Chef Ionuț Cătălin Vințeanu, noul Executive Chef al Sciccheria, este un tânăr talentat, cu o educație culinară solidă obținută la renumita școală Escoffier, unde a absolvit toate cele trei grade. Pasionat de bucătăria italiană, Vințeanu aduce un melanj unic de tehnici și influențe internaționale în preparatele sale, îmbinând eleganța franceză și complexitatea asiatică cu tradițiile italiene.
Cu o abordare modernă și un devotament față de rafinamentul culinar, chef Ionuț Cătălin Vințeanu și-a câștigat reputația ca fiind unul dintre chefii noi ai României care oferă o perspectivă creativă asupra gastronomiei italiene. Experiența și viziunea sa îmbogățesc meniul Sciccheria, axat pe sezonalitate și pe ingrediente de terroir din Sicilia și Italia, în special din zona Etna.
În cadrul Sciccheria, chef Vințeanu va colabora cu chef Giuseppe Racitti si va fi responsabil pentru crearea și implementarea meniurilor de sezon, conducerea și organizarea bucătăriei, precum și pentru evenimente și catering. În plus, el va rămâne un pilon puternic al conceptului Issima, pe care reprezentanții Sciccheria își propun să îl dezvolte în 2025.
“Issima este o inițiativă dragă mie, pe care am implementat-o alături de chef Giuseppe Racitti, pentru a aduce ceva nou, inovator, pe scena gastronomiei locale. Pentru anul viitor, ne propunem să folosim acest concept pentru o serie de proiecte similare, care vor aduce în restaurantul nostru chefi premiați și renumiți internațional. Astfel, ne apropiem tot mai mult de obiectivul nostru de a crește industria românească de HoReCa”, a declarat Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.
Despre Sciccheria
Sciccheria este un brand de restaurante premium cu specific italian, care aduce un omagiu culturii și tradițiilor culinare siciliene. Înființat în 2022, Sciccheria deține două localuri de referință: Sciccheria Pipera, situat în zona metropolitană a Bucureștiului, și Sciccheria Rosetti, amplasat în inima Capitalei. Brandul se bucură de o colaborare permanentă cu chef Giuseppe Raciti, renumitul chef sicilian al restaurantului Zash, premiat de către Ghidul Michelin. Acesta contribuie la definirea identității gastronomice a restaurantelor prin consultanță culinară și implicare directă în crearea meniurilor. Brandul Sciccheria este dedicat oferirii unor experiențe gastronomice autentice și inovatoare, inspirate de cultura siciliană și adaptate sezonului.