Pierdut în India. Jurnal de călătorie – Cătălin Vrabie

Pierdut în India. Jurnal de călătorie – Cătălin Vrabie

Ce poți face în serile lungi de iarnă? Păi, îți iei o carte, o cană  de ceai și  te așezi comod în fotoliu să  citești! Iar dacă lectura te poartă în țări exotice, uiți de frig și de iarnă, te trezești înconjurat de aromele continentale descoperite și parcurgi traseele călătoriilor, împreună cu Cătălin Vrabie! Cel puțin, eu asta am făcut și azi vreau să vă povestesc pe scurt despre jurnalul de călătorie „Pierdut în India”.

Printr-o întâmplare fericită, mi-au căzut în mână două dintre jurnalele de călătorie ale autorului Cătălin Vrabie. Am citit cu mult drag volumul „Pierdut în India”. Prin descrierile orașelor prin care a trecut timp de câteva săptămâni, am reușit să cunosc fața reală a acestei țări minunate, a obiceiurilor locuitorilor săi, dar și  a construcțiilor deosebite, vizitate de autor. Citind, am realizat și mai mult că obiceiurile locuitorilor Indiei pot părea cam ciudate pentru noi. Cartea este, de fapt, transcrierea jurnalului de călătorie, ceea ce te face să trăiești minut cu minut, oră cu oră, sentimentele pe care le-a trăit și Cătălin  Vrabie!

Mi s-a părut fascinant modul în care jurnalul de călătorie Pierdut în India redă atât de bine frumusețea acestei țări și a obiceiurilor. Mă bucur că am avut ocazia să particip, măcar prin intermediul paginilor, la o călătorie cu adevărat deosebită.

Pierdut în India și alte jurnale de călătorie

Urmează  ca în seara aceasta, să  încep „călătoria” spre Iran, să mă „pierd” printre paginile jurnalului, într-o lume mirifică, necunoscută prin prisma omului de rând.

Ca să  îmi satisfac dorința de călătorie, fie ea și virtuală, voi comanda și celelalte jurnale, ceea ce vă recomand și vouă,  celor care vreți să cunoașteți țările exotice, văzute prin ochii unui călător „obișnuit”. Pentru mine, descoperirea altor culturi prin intermediul cărților-jurnal este o oportunitate de care vreau să profit pe cât de mult se poate.

Cartea Pierdut în India. Jurnal de călătorie de Cătălin Vrabie se găsește pe Libris, Cărturești și Cartepedia.

6 thoughts on “Pierdut în India. Jurnal de călătorie – Cătălin Vrabie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: