Pleoape lăsate, exces de piele în jurul ochilor? Nu lăsa acest incovenient să-ți fure ani din privire!
Dacă indicația medicală nu este strict chirurgicală, la Skinmed Clinic poți beneficia de tratamentele non-chirurgicale revoluționare, alternativa sigură pentru blefaroplastia chirurgicală.
Dermatochalazisul este reprezentat de excesul și laxitatea pielii asociată cu afectarea mușchilor pleoapelor. Afecțiunea este frecvent întâlnită la persoanele în vârstă și se observă ocazional și la adulții tineri. Gravitația, pierderea țesutului elastic cutanat și degradarea țesuturilor conjunctive ale pleoapelor contribuie la apariția acesteia. Cel mai frecvent sunt afectate pleoapele superioare, dar se poate regăsi și la nivelul pleoapele inferioare. “De obicei, această problemă ne afectează din punct de vedere estetic, dar uneori poate să interfereze și din punct de vedere funcțional în ceea ce privește vederea, prin îngustarea fantei palpebrale și implicit prin obstrucționarea câmpului vizual sau să conducă la dermatite ale pleoapelor si chiar blefarite. În primul rând, înainte de a lua o decizie în cea ce privește această problema este necesar un consult dermatologic pentru a stabili dacă în spatele acestei hiperlaxități nu există și o afecțiune sistemică ce poate genera o ptoză palpebrală (afecțiuni neurologice, renale, tumori orbitare/ cerebrale, boli autoimune etc). De asemenea, această problemă poate să aibă și o componentă genetică.”, explică specialistul de la Skinmed Clinic, Dr. Amalia Anghel, Medic Primar Dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, Expert Terapii injectabile / Terapii laser / Dermatoscopie & Dermato-oncologie, Trainer Juvederm România & Alma Laser .
Astfel, de-a lungul timpului s-au căutat diverse metode de tratament ce pot îmbunătăți aspectul pleoapelor. Dr. Amalia Anghel: “Pentru rutina zilnică sunt indicate cremele special destinate pleoapelor ce conțin retinoizi sau acid hialuronic, în concentrații specifice acestei zone, pentru a evita reacții neplăcute. Pe langă rutina zilnică se pot realiza proceduri de stimulare ale colagenului și elastinei tegumentului pleoapei și aici putem să includem procedurile laser CO2 fracționat, radiofrecvență /microplasma Colibri, mezoterapia/PRP, laserul nonablativ YAG cu tehnologia Pixel Q Switch 1064nm, peelingurile chimice destinate acestei zone.”
Tratamente non-chirurgicale de top pentru excesul și laxitatea pielii pleoapelor
Un simplu consult într-o clinică de specialitate te poate salva de la procedura greoaie/anevoioasă chirurgicală, rezolvandu-ți mult mai “pașnic” problema.
Skinmed Clinic îți propune două soluții în cazul în care te confrunți cu pielea în exces în jurul ochilor – laserul CO2 fracționat și radiofrecvență / microplasma Colibri, două tratamente medicale de ultimă generație, non-chirurgicale cu rezultate remarcabile.
Blefaroplastia non-chirurgicală cu laserul CO2 fracționat
Laserul CO2 fracționateste un laser ultraperformant, care funcționează cu dioxid de carbon. Vorbim despre o platformă AlmaLaser, care generează o energie cu o lungime de undă în domeniul infraroșului (10600 nm), lungime de undă care este foarte bine absorbită de apă, fiind împărțită în foarte multe fascicole mai mici. “Această undă laser pixelată îndepărtează controlat porțiuni de piele sub forma unor multiple coloane microscopice de arsură, generând un răspuns de vindecare, cu creare de colagen și elastină. Rezultatul tratamentului este o piele mai estetică, mai tânără.
Tratamentele care pot fi făcute cu acest tip de laser rezolvă o serie de probleme ale pielii – cicatrice, vergeturi, riduri fine, hiperpigmentare și laxitatea pielii de la nivelul pleoapelor.”, explică Dr. Amalia Anghel.
În ce constă procedura cu laserul CO2 fracționat?
Înainte de a începe, pielea se curăță cu o soluție antiseptică și se aplică cremă anestezică. Dupa 20-30 minute se efectuează procedura și după procedură se aplică o cremă cu antibiotic și cremă cu fotoprotecție. De obicei, sunt necesare 3-4 ședințe la interval de 4 săptămâni pentru rezultate optime, însă rezultatele sunt vizibile cumulativ, de la o sedinta la alta. In timpul consultației inițiale, medicul dermatolog va stabili protocolul (numarul de sedinte necesare).
După efectuarea unei ședințe de laser CO2 fracționat pielea este roșie, cu cojite punctiforme, uneori pacienții descriu senzația de ușoară usturime sau de piele care “ține”. Perioada de recuperare completă variază între 5-7 zile, în funcție de protocolul recomandat de dermatolog. După procedură se folosește tratamentul recomandat de medicul dermatolog (o combinație de creme cicatrizante și fotoprotecție).
Blefaroplastia non-chirurgicală cu microplasmă Colibri (Accent Prime)
O foarte bună opțiune pentru tratarea dermatochalazisul o constituie radiofrecvența fracționată. Dr. Amalia Anghel: “Radiofrecvența convertește nitrogenul și oxigenul din aer în scântei de plasmă, având un efect dublu la nivelul pielii și anume – efectul termic cu rol în stimularea fibroblastului și în creșterea sintezei de colagen și efectul mecanic – ablativ ce stimulează regenerarea țesutului epitelial ducând la diminuarea hiperlaxității pielii. Vorbim astfel despre un tratament sigur și extrem de eficient, care îmbunătățeste atât textura cât și culoarea pielii si conduce la remodelarea și întinerirea pielii. Radiofrecvența fracționată ne permite să avem control al cele două efecte, termic și ablativ. În cazul tratamentului unei hiperlaxități a pleoapelor se va utiliza în special modul ablativ și cu efect termic mai redus, pentru a obține rezultatele dorite”.
Radiofrecvența Colibri este utilizată pentru: hiperlaxitatea pielii perioculare, ridurile periorbitare, xantelasme, cicatrici, papiloame virale. Dr. Amalia Anghel: “În anumite cazuri, Colibri înlocuiește cu succes blefaroplastia chirurgicală, în același timp având timp de recuperare mai scurt și fiind mai suportabilă. Aceasta livrează energia cu ajutorul capătului special conceput pentru această zonă, producând o micro-ablație controlată, ce se combină cu un efect termic necesar pentru contracția tegumentului.”.
Ce include protocolul blefaroplastiei non chirurgicale prin radiofrecvență fracționată Colibri Alma Lasers?
Anterior procedurii se va realiza verificarea zonei astfel încat să nu existe procese inflamatorii, leziuni cutanate la nivelul pleoapelor. Urmează apoicurățarea/ degresarea zonei de lucru, aplicarea de topice locale anestezice anterior procedurii timp de 30 minute, îndepărtarea topicului anestezic, dezinfectarea zonei de lucru și uscarea sa. Se pot realiza între 1-3 ședințe la intervale de 4-6 săptămâni distanță, în funcție de gravitatea problemei.
Post procedură ar putea apărea eritem și edem (asemănătoare cu senzația unei arsuri solare) ce pot să țină de la câteva ore până la trei zile în medie, urmate ulterior de apariția unor cruste ce se vor vindeca între 5-10 zile; iar rezultatele vizibile vor începe să apară la 30 zile post tratament.