Skip to content
Skip to content

Transformă-ți utopia în realitate!

  • Home
  • Despre Evatopia
    • Creații
  • Lifestyle
    • Beauty & Fashion
    • Parenting
    • Magie și spiritualitate
  • Diverse
    • Home & Deco
    • În lumea cărților
    • În lumea filmelor
  • SuperBlog
  • Contact
  • Home
  • SuperBlog
  • Tehnologia – există viață dincolo de ea?
tehnologia

Tehnologia – există viață dincolo de ea?

Eva AncaOctober 17, 2019October 17, 2019

Am avut un vis ciudat:

Se făcea că dintr-odat’

nu mai aveam smarphone-uri,

laptopuri sau gadgeturi.

Vai, cât de straniu a fost!

Nimic nu mai avea rost!

Cu cine să mai vorbim?

Pe-alții cum îi urmărim?

Cum să ne mai informăm

și unde să mai lucrăm?

De gaming nici nu mai spun –

e doar un cuvânt, de-acum!

Batem mingea-n curte, uite!

Citim doar cărți tipărite.

Post-it și notițe vrei?

Carnețel și pix să-ți iei!

Cu oricine când vorbești

în față să îl privești.

Ce prostie, zău așa!

Spune-mi, oare ai putea

să trăiești de-acum așa?

N-ar fi goală viața ta?

Îmi amintesc cu greu momentul când tehnologia a început să ne invadeze viețile, de parcă ar fi fost cu o eternitate în urmă. Întâi a fost celebrul Nintendo, urmat de PC-urile Pentium 1 și 2. Au urmat telefoanele mobile, care la început erau imense și, în general, acompaniate de o gigantică antenă. Din acel moment și până azi, tehnologia a evoluat enorm. Nintendo a fost înlocuit cu PlayStation avansat, PC-urile cu PC-uri extra-performante, iar telefoanele mobile clasice cu smartphone-uri gata să gândească în locul tău. În zilele noastre, să ai tehnologia la tine acasă nu mai este nici noutate, nici lux, ci normalitate.

Tehnologia a acaparat locuința

Personal, am ajuns în punctul în care, deși conștientizez că nu e tocmai sănătos, nu mai văd să existe viață fără tehnologie. Desigur că și eu ies din casă, mă plimb, vorbesc cu oamenii offline (da, da, se poate face și asta), citesc mult (nu pdf!) și particip la evenimente offline. Însă, dacă este să fiu sinceră, viața mea depinde foarte mult de tehnologie.

Dacă până acum câțiva ani abia aveam un PC bunicel și un telefon cu cameră foto, dar nu-foarte-performant, azi pot spune că am transformat locuința noastră într-un hub de tehnologie. De fapt, adeseori îmi place să compar locuința noastră cu vechile cluburi de internet. Apropo, le mai țineți minte? Bine, dacă aveți în jur de 20 de ani sau mai puțin, nu aveți cum, dar cei peste 30 sigur au intrat măcar o dată într-un club de internet. Oh, da, ce vremuri! De unde internet acasă? Ne bucuram că avem un PC pe care jucăm Solitaire, Free Cell și Jazz!

Dar, să revin în prezent. Deci, locuința noastră seamănă cu un club de internet, doar că mai modern. Norbi stă la PC-ul lui. Mai nou, puțini sunt cei care iau un PC „de-a gata”. Cei care se pricep cât de cât la tehnologie, și-l cumpără pe piese, cum s-ar spune. Adică, și Norbi a ales diverse componente PC și periferice PC și a primit un PC așa cum și-a dorit. A mai ales și niște boxe pe gustul lui și, gata!, PC-ul visurilor sale stă acum pe biroul lui. Nu vă spun că, atunci când am auzit prețul, să leșin, nu alta! Apoi, se uită periodic la o nouă tastatură, mouse și, uneori, îi place să ia și câte un set care conține și mousepad. Mai nou, a început să studieze ofertele de scaune gaming…

Laptopul nostru cel de toate zilele

De șase ani lucrez de acasă. La început, împărțeam același PC cu Norbi. El, pasionat de gaming, greu se lăsa dus de la PC, mai ales când avea ocazia să joace un joc nou sau unul care îi plăcea enorm. În perioada aia juca mult jocuri MMRPG, în care se întâlnea și vorbea cu prietenii virtuali. Ehe, dă să prindă joc cu prietenii și mai scoate-l din ecran, dacă poți! Nu o dată m-a apucat disperarea, știind că am de scris 5 articole până la miezul nopții și nu prind eu loc la PC în grabă!

După câteva reprize în care mai-mai că aproape ne-am scos ochii ne-am certat pentru locul la PC, am decis că este timpul să îmi iau un laptop. Ei, dar dacă aveți impresia că un laptop e un laptop și atât, nici nu știți cât de departe sunteți de adevăr! Da, are laptopul mouse inclus, dar, pur și simplu, nu m-am putut obișnui să îl folosesc. Așadar, ia și un mouse pentru laptop. Apoi, dacă tot ai mouse, ia și un mousepad. Și astea nu sunt singurele accesorii laptop de care ai nevoie! Dacă nu vrei să riști să se ardă ceva în interiorul laptopului, fă bine și cumpără și un cooling pad!

Dar de purtat cu tine, cum îl porți? Eh, o fi geanta mea super-încăpătoare, de ai impresia că port casa după mine, dar laptopul nu intră în ea. Așa că, dacă ai de mers cu laptopul undeva, uită-te și la genți sau rucsacuri pentru laptop.

Și uite așa, cu un laptop s-a rezolvat și problema neînțelegerii noastre. Dar de la primul laptop până la a mai avea unul „de rezervă” în casă a fost doar un pas. Acum, Norbi e cu PC-ul lui, eu cu laptopul meu și Denisa cu laptopul ei.

Smartphone-ul sau extensia mâinilor noastre

La scurt timp după ce mi-am luat laptopul, am realizat că, lucrând de acasă, nu îmi este suficient doar un laptop, am nevoie și de un smartphone. Doar trebuia să-mi verific în permanență emailurile și mesajele de pe platformele unde lucram. La început, am fost destul de reticentă, ecranul ăla mic nu prea mă încuraja să renunț la laptop în favoarea unui smartphone. Dar, cu timpul, am descoperit avantajele unui smartphone și a mai durat doar o clipă până ca telefonul inteligent să devină un fel de extensie a mâinii mele (și a creierului, nici nu mai zic!).

Iar de când am devenit și blogger, smartphone-ul e parcă lipit de mâna mea. Deși nu îmi place să scriu articolele pe telefon sau să folosesc dashboard-ul blogului pe telefon, în ultima vreme încep să mă obișnuiesc să fac și asta.

Am descoperit miracolul de a avea un smartphone: lucrez orice, de oriunde. Cu un laptop și un smartphone la îndemână, pot călători și munci în același timp. Pot vorbi cu persoane din orice colț al lumii și chiar să am un job dincolo de hotare, dar pe care să îl desfășor de acasă – sau de pe drum, practic, de oriunde!

Am de sunat pe cineva? Formez numărul din agendă, nici măcar nu-mi mai bat capul să rețin numerele de telefon. Nu am chef de gătit? Nu-i problemă! Din câteva clickuri și un telefon, dau comandă la orice. Am nevoie de o informație? Sfântul Google e la o apăsare de buton sau de deget distanță!

Un smarthone nu e niciodată doar atât

La fel cum pentru PC și laptop trebuie să luăm tot soiul de accesorii, avem nevoie și de accesorii smartphone. Nu îmi permit să îmi schimb telefonul în fiecare lună, așa că trebuie să am mare grijă de el. Și cum sunt extrem de îndemânatică (NU!), telefonul meu e în permanență supus riscului de a face contact cu pământul (nu vă spun de câte ori mi-a căzut din buzunarul de la cardigan, pentru că m-am aplecat după „x” lucru, fără să-mi dau seama că telefonul e în buzunar).

Așadar, pentru a-l proteja, l-am „îmbrăcat” sau, mai bine zis, i-am pus „armură”. I-am luat o husă din plastic și o folie din sticlă protecție pentru ecran. Încă îmi mulțumește pentru asta!

Dincolo de protecție, o altă problemă este bateria. Mai ales de când lucrez pe telefon, bateria trebuie încărcată extrem de des. Acasă mai e cum e, dar când suntem plecați la drum, nu pot sta toată ziua fără telefon. Așadar, am luat și un alimentator auto. În zilele noastre, nu mai poți trăi fără așa ceva!

Tehnologia a devenit creierul nostru

Sunt dependentă de tehnologie? Da! Cu siguranță, da! Aș putea trăi fără tehnologie? Sincer, după atâția ani în care tehnologia a fost cea care mi-a facilitat traiul, nu cred că aș mai putea trăi fără. Ba chiar sunt în plin proces de adaptare cu orice gadget-uri și device-uri menite să îmi facă munca și viața și mai ușoare.

Datorită tehnologiei, am ocazia de a lucra de acasă. Pot fi blogger, content writer sau home-staying mom, spuneți-i cum vreți. Dar, dincolo de acest avantaj, tehnologia ne-a acaparat viața și creierul. Obișnuiesc să uit chestii și, dacă până în urmă cu 2-3 ani foloseam bilețele, acum toate notițele mele sunt în laptop și telefon. Știți filmele alea în care personajul e îngropat în hârtii? Cam așa arătam eu înainte de a descoperi aplicația Post-it de pe laptop sau Păstrează-mi notițele de pe telefon.

Acum, gadget-urile sunt, practic, un foarte bun înlocuitor al creierului meu. Nu zic că nu mai rețin nimic dar orice lucru important pe care îl am de făcut stă bine notat pe undeva printr-un gadget sau device. Am o programare la medic? Mă avertizează telefonul din timp. Am de scris un articol peste două săptămâni? Îl trec pe post-it-ul de pe desktop.

Să nu mai zic de listele de cumpărături. În era ante-tehnologie, îmi notam lucrurile de cumpărat pe o hârtie… pe care, evident, o uitam mereu acasă! Acum notez totul în aplicația specială din telefon și nu risc să mai uit acasă – doar telefonul nu se uită niciodată acasă! Îți poți uita acasă orice altceva, dar niciodată telefonul!

Așadar, în zilele noastre, tehnologia a acaparat atât de mult viețile oamenilor, încât nu cred că am mai putea trăi fără device-urile și gadget-urile care ne ușurează traiul în fiecare zi.

Articol scris pentru proba a șasea de la SuperBlog 2019.

Disclaimer: Fotografiile sunt de pe site-ul Spacer.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window)
  • More
  • Click to print (Opens in new window)
  • Click to share on Reddit (Opens in new window)
  • Click to share on Tumblr (Opens in new window)
  • Click to share on Pocket (Opens in new window)
  • Click to share on Telegram (Opens in new window)
  • Click to share on Skype (Opens in new window)
  • Click to email a link to a friend (Opens in new window)

Like this:

Like Loading...
spacer, superblog, superblog 2019

Post navigation

Previous: Călătorie în jurul Pământului alături de Christian Tour
Next: Casa de vis nu se construiește în funcție de preț

Related Posts

7 zile, 7 ținute cu buget de 2000 lei de pe Answear.ro

November 30, 2019November 30, 2019 Eva Anca
călătorie

Călătorie în trecut și vacanțe în prezent cu Christian Tour

November 28, 2019November 28, 2019 Eva Anca
cr-v hybrid

Noul CR-V Hybrid pentru o familie fericită

November 26, 2019November 26, 2019 Eva Anca

16 thoughts on “Tehnologia – există viață dincolo de ea?”

  1. Alina Cosma says:
    October 17, 2019 at 11:47 pm

    Da, ai dreptate! Fără tehnologie nu realizezi nimic în zilele noastre.
    Super articolul!

    Reply
    1. Eva Anca says:
      October 18, 2019 at 11:10 am

      Multumesc!

      Reply
  2. Marius - AnalogiiAntologii says:
    October 18, 2019 at 12:30 am

    Amuzante si interesante idei. 🙂 Da, nu cred ca am mai fi in stare sa supravietuim fara tehnologie. 😛 Acum ma uitam pe site-ul Spacer pentru pretul produselor si eram total derutat ca nu il gasesc. 😀

    Reply
    1. Eva Anca says:
      October 18, 2019 at 11:12 am

      Multumesc!

      Reply
  3. Dana says:
    October 18, 2019 at 5:52 am

    E bine, nu e bine, am cam fi legați de mâini fără tehnologie. Eu incerc sa o limitez la strictul necesar, adică telefon și laptop. Încerc..😀😀
    Mult succes cu frumosul articol!

    Reply
    1. Eva Anca says:
      October 18, 2019 at 11:12 am

      Multumesc! Si tie succes in incercarea de a limita tehnologia! 😀

      Reply
  4. Iulia says:
    October 18, 2019 at 8:10 am

    Am devenit dependenți de tot ce înseamnă tehnologie. Ma întreb de multe ori cum trăiau părinții, bunicii, străbunicii fără smartphone-uri, computere sau laptopuri, când noi parca suntem lipiți de ele. Sunt utile, categoric, dar parca ne îndepărtează puțin (cam mult) de societate,de apropiați, poate chiar și de familie.

    Reply
    1. Eva Anca says:
      October 18, 2019 at 11:14 am

      Buna intrebare! Da, chiar sunt cazuri in care tehnologia indeparteaza, desi eu o vad mai degraba ca o facilitare a apropierii dintre persoane.

      Reply
  5. Adriana Ivan says:
    October 18, 2019 at 9:32 am

    Nu ar fi imposibil să trăim așa, dar ar fi mult mai greu.

    Reply
    1. Eva Anca says:
      October 18, 2019 at 11:17 am

      Cu siguranta, da.

      Reply
  6. Sorina says:
    October 18, 2019 at 7:50 pm

    Cred ca as putea trai fara tehnologie dar doar in anumite privinte. Si eu m-am obisnuit prea mult cu smartphone-ul, laptopul si Internetul.

    Reply
    1. Eva Anca says:
      October 19, 2019 at 8:48 pm

      Te cred. Cu siguranta ne-am putea obisnui si fara, dar tare greu ne-ar fi, din multe puncte de vedere.

      Reply
  7. DanaC says:
    October 18, 2019 at 8:34 pm

    Există viață dincolo de ea…. la socola. 😁😂 Succes, Eva!

    Reply
    1. Eva Anca says:
      October 19, 2019 at 8:49 pm

      Da, exact! 😂 Multumesc, draga mea! Succes si tie! 😘

      Reply
  8. Catalina Coman says:
    October 24, 2019 at 12:52 am

    Nu cred ca ne-am mai descurca acum fara tehnologie, dupa ce am gustat din ea. 😀

    Reply
    1. Eva Anca says:
      October 24, 2019 at 5:56 pm

      Total de acord cu tine!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Caută

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Urmărește-mă

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Newsletter

Abonează-te pentru a primi notificări când apar articole noi.

Thank you!

You have successfully joined our subscriber list.

.

Alzheimer – click pentru comandă

Agenda Motivațională – click pentru comandă

Petale Scrise. Povestiri cu final neașteptat

Parapsiholog Simona Igna

Notino

Authors

  • 1 Eva Anca
    • Turn up the volume cu Chicago Windbreaker de la Tommy Jeans
    • Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS
    • Ce ne învață Zen-ul?
    • ”Sustenabilitatea te privește și pe tine” – Conferința Anuală de Business Networking
    • Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii
  • 1 Eva M.
    • Soția secretă, de Gill Paul
    • Pierdut în India. Jurnal de călătorie – Cătălin Vrabie
    • Atracţia şi visele. vol.I. Călătoria – Ioana Dumitrăchescu
    • Dragoste într-o zi ploioasă – Jojo Moyes
    • Soția mea favorită – Tony Parsons – Recenzie

Scriu și pe:

Scriu și pe:

Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.
%d bloggers like this: