Suntem cu toții dependenți, într-un fel sau altul, de tehnologie. Telefonul sau tableta au devenit precum o extensie a mâinii noastre, laptopurile și PC-urile fac parte integrantă din munca noastră, iar fără internet și rețele de socializare, parcă suntem pierduți și rămași singuri într-o lume mare și necunoscută. Sau doar mi se pare? Ei bine, pornind de la acest gând, am ales să citesc cartea „Feed. Înlocuirea” de Nick Clark Windo. Dacă te întrebi care este legătura cu ceea ce am spus anterior, îți răspund: descrierea cărții m-a făcut să mă gândesc la stilul nostru de viață în ceea ce privește tehnologia.
Așadar, nu puteam să nu devin curioasă cu privire la o lume în care tehnologia este indispensabilă pentru viață, iar oamenii au acces la „atotștiutorul Feed” oricând și de oriunde. Practic, oamenii care s-au născut în „epoca Feed” nu știu cum să trăiască fără el. Ei trăiesc totul prin Feed. Vorbesc prin Feed, își transmit emoțiile și activitățile pe el, îl folosesc pentru a afla ce gândesc sau simt cei din jur.
Feed. Înlocuirea – când tehnologia dispare, teroarea pune stăpânire pe lume
Când Feed-ul se prăbușește, întreaga lume se destramă. Oamenii dispar sau mor, pentru că nu au cum să mai trăiască fără tehnologia care le ghida tuturor viețile. Sunt și câțiva supraviețuitori, iar aceștia trebuie să învețe să trăiască fără celebrul Feed. Trebuie să o ia de la zero cu totul, să găsească resursele de care au nevoie pentru a supraviețui și să învețe absolut totul. Asta deoarece înainte, în era tehnologiei avansate, absolut totul se baza pe ea, iar acum oamenii s-au trezit fără cunoștințe de bază și fără abilitatea de a se descurca într-o lume lipsită de tehnologie.
Printre supraviețuitori se numără Tom și soția sa, Kate, împreună cu fiica lor, Bea. Tom nu este însă un om oarecare, ci a avut un rol esențial în Feed, deși a vrut dintotdeauna să trăiască în echilibru, fără a abuza de Feed, așa cum o făceau toți ceilalți. În schimb, Kate era obsedată de a fi mereu conectată și activă, de a afla ce fac ceilalți și de a-și expune viața în văzul tuturor.
Prăbușirea le schimbă complet viața și îi aduce în fața unor riscuri și evenimente care nu îi lasă să stea liniștiți și să își trăiască viața fără gânduri. Fiica lor, Bea, dispare la un moment-dat, iar dispariția ei este evenimentul care îi determină să devină și mai încrâncenați în încercarea lor de a afla răspunsuri la întrebările care i-au măcinat încă de la Prăbușire. Fără tehnologie și aflându-se deja într-o permanentă luptă pentru supraviețuire, celor doi nu le este deloc ușor să își găsească fiica.
Ce se va întâmpla și cum reușesc supraviețuitorii să se adapteze unei noi vieți, lipsite de tehnologia cu care erau obișnuiți, descoperiți citind cartea „Feed. Înlocuirea”. Mie mi s-a părut o carte interesantă, însă ușor greu de înțeles și de urmărit. Cu toate acestea, subiectul mi se pare de actualitate, chiar dacă în carte pare transpus într-o idee de domeniul SF.
Cartea „Feed. Înlocuirea” de Nick Clark Windo poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.
Un subiect foarte interesant,mă faci curioasă. Cu aceasta carte ușor SF as putea sonda genul pe care nu l-am abordat până în prezent.
Da, cred că ar fi interesantă pentru a porni în acest gen.
Mda, te cam pune pe ganduri si se pare ca spre asta ne indreptam…
Așa este, chiar sunt niște idei interesante în cartea asta.
Am citit-o și eu. Mi-a plăcut.
Mă bucur. Chiar e o carte interesantă.