Comunicat de presă
Ziua trandafirilor este o sărbătoare celebrată în fiecare an pe 7 februarie și marchează începutul săptămânii îndrăgostiților. În această zi romantică, trandafirii sunt dăruiți acelei persoane speciale pentru a sărbători dragostea și afecțiunea. Începutul acestui obicei de a oferi trandafiri, datează din epoca victoriană când oamenii au început să ofere flori celor dragi pentru a-și exprima sentimentele, iar trandafirii erau simboluri ale celor mai intime și pasionale tipuri de iubire.
Fiind atât de iubiți în întreaga lume, trandafirii au devenit un simbol al iubirii, al frumuseții, bucuriei și fericirii, astfel că nu întâmplător ziua de 7 februarie a devenit ziua trandafirului, cea care anunță oficial sărbătorile săptămânii îndrăgostiților. Fiecare zi a săptămânii are o semnificație specială și începe pe data de 7 februarie cu Ziua Trandafirilor, urmată de Ziua Propunerii ( 8 februarie), Ziua Ciocolatei ( 9 februarie), Ziua Plușurilor ( 10 februarie), Ziua Promisiunii ( 11 februarie), Ziua Îmbrățișării (12 februarie), Ziua Sărutului (13 februarie) și se încheie pe 14 februarie cu Ziua Îndrăgostiților.
De Ziua Trandafirilor, puteți oferi celor dragi trandafiri roșii, roz, galbeni, portocalii, albi, mov și chiar albaștri. Fiecare culoare a trandafirului semnifică o emoție diferită. De asemenea, puteți sărbători Ziua Trandafirilor purtând oricare dintre aceste culori, plantând trandafiri sau chiar cumpărând o bijuterie din aur roz.
Pe măsură ce ne pregătim să sărbătorim săptămâna iubirii, iată tot ce trebuie să știți despre ziua trandafirilor, semnificația acesteia, cum o putem sărbători și mai ales de ce!
Cultivarea trandafirilor pare să fi început cu mii de ani în urmă în China. Maestul filozof și politician asiatic, Confucius, a fost îndrăgostit de trandafiri și a scris despre modul în care i-a crescut în Grădinile Imperiale în jurul anului 500 i.Hr. Mai mult decât atât, biblioteca împăratului conținea sute de cărți doar pe tema acestor frumoase flori.
Ziua Trandafirilor este asociată cu Ziua Îndrăgostiților, o sărbătoare veche de cel puțin 1500 de ani care a luat naștere ca o sărbătoare creștină în cinstea unui martir creștin pe nume Sfântul Valentin. Potrivit datelor, Sacramentarul Gelasian din secolul al VIII-lea a consemnat sărbătorirea Sfântului Valentin la data de 14 februarie. În secolul al XVIII-lea în Anglia, ziua a devenit o ocazie în care cuplurile și-au exprimat dragostea oferind flori, cadouri și trimițând felicitări. Deși Ziua Îndrăgostiților se reduce la o singură zi, în trecut sărbătoarea iubirii începea cu o săptămână înainte. Astăzi, luna februarie s-a transformat în luna iubirii, asta pentru că în Romania, ziua dragostei sau Dragobetele este sărbătorită pe data de 24 februarie.
Ziua Trandafirilor este o zi dedicată exprimării iubirii și afecțiunii, de cele mai multe ori prin schimbul de trandafiri. Sărbătorirea Zilei Trandafirilor poate avea mai multe semnificații. În primul rând, ajută la întărirea relațiilor, oferind oamenilor șansa de a-și exprima sentimentele și afecțiunea unul față de celălalt. De asemenea, îi încurajează pe oameni să se concentreze pe pozitivitate și dragoste, mai degrabă decât pe evenimente negative sau stresante.
În plus, Ziua Trandafirilor poate fi, de asemenea, o oportunitate excelență de a sărbători frumusețea și simbolismul trandafirilor care adesea sunt asociați cu dragostea, pasiunea și admirația, facandu-i modalitatea perfectă de a exprima aceste emoții. Trandafirul este unul dintre cele mai importante semne de dragoste, care definește în sine de ce este important și face parte din săptămâna îndrăgostiților.
Se crede că oferirea trandafirilor celor dragi în această zi specială este primul pas în exprimarea iubirii. Legendele spun că povestea zilei trandafirilor a început când zeul grec Eros îi oferea trandafiri soției sale Atena. Zeița iubea trandafirii, motiv pentru care Eros obișnuia să-i dăruiască trandafiri ca simbol al iubirii.
Un trandafir roșu definește pasiunea și dorințele față de cealaltă persoană. Aceasta culoare de trandafir este definită ca simbolul iubirii, așadar aceasta ar putea fi cea mai bună zi pentru a vă exprima sentimentele și a spune „te iubesc” celor dragi. Cu toate acestea, trandafirul roșu a fost un simbol al iubirii și pasiunii, dar există și multe alte nuanțe și fiecare culoare este diferită în exprimarea iubirii.
Iată câteva dintre semnificațiile culorilor de trandafiri:
Trandafirii Roșii – Culoarea dragostei adevărate, a pasiunii și a intensității, trandafirul roșu transmite cu siguranță mesajul care spune „Te iubesc”.
Trandafirii Roz – Culoarea roz a trandafirului este folosită ca semn al admirației, recunoștinței, blândeței și aprecierii. Nuanța subtilă de roz simbolizează grația și eleganța, acest trandafir ar putea fi folosit și pentru a exprima fericirea.
Trandafirii Galbeni – Reprezentând sentimente de prietenie și optimism, trandafirul galben este, de asemenea, considerat a fi un simbol al bucuriei, puterii și bucuriei.
Trandafirii Albi – Culoarea pentru puritate și liniște, trandafirii albi reprezintă ideea de inocență și loialitate. Trandafirul alb poate fi oferit pentru a marca începutul unei noi povești de dragoste. În același timp, este o culoare perfectă de oferit în Ziua Trandafirului pentru cineva care este logodit și pe cale să se căsătorească.
Și pentru că Ziua Trandafirilor celebrează, de asemenea, semnificația culturală a florii, este momentul perfect pentru a vă pune la încercare abilitățile de grădinărit. Deși este începutul anului și încă iarnă, ziua trandafirilor ar putea fi un moment excelent pentru a vă planifica să plantați niste trandafiri. Fie că abia începeți prin a planta o tufă de trandafiri sau continuați cultivarea în gradina de trandafiri construită de-a lungul anilor, acesta este un moment minunat pentru a afla mai multe și pentru a începe planificarea. Dacă plantați un trandafir în Ziua Trandafirilor, vă veți bucura de parfumul său dulce pe tot parcursul anului.
Puteți opta pentru trandafirii celebri pentru cel dedicat Prințesei Charlene de Monaco. Un trandafir minunat ce aduce un aer regal în orice gradină, o apariție elegantă și fermecătoare de fiecare dată. Florile sale roz-pal, cu aproximativ 68 de petale, beneficiază de un parfum puternic, suav și delicat. Este un trandafir remarcabil în gradină și magic în mâna florarilor specializați în decorațiuni florale.
Dacă vă plac operele de artă atât în casă cât și în gradinta, trandafirul pomișor Leonardo da Vinci este alegerea perfectă. Creatorul de opere de artă, creatorul de natură încântătoare, Meilland Richardier, a dorit să complimenteze grădinile tuturor iubitorilor trandafir cu un pomișor bogat și romantic, care abundă de flori mari, pitate într-un formidabil roz deschis. Vă puteți bucura de frumusețea trandafirului pomișor Leonardo da Vinci pe toată perioada sezonului, mai ales dacă îl plantați în ghivece mari. Desigur poate fi plantat și direct în sol sau în spatele unor borduri de trandafiri pentru a crea înălțime într-o anumită zona a grădinii.
Dacă vă doriți un trandafir celebru în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe https://www.famousroses.eu/. Aveți de ales dintre peste cele 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.
Trandafirii au trecut de la a fi simbolurile speranței, păcii și iubirii la un simbol al războiului. Chiar dacă trandafirul a avut o istorie sângeroasă, este sărbătorit astăzi ca o floare ce reprezintă dragostea și prietenia. Fie că este Ziua Îndrăgostiților sau Ziua Trandafirilor, ar trebui să încercați să faceți lucruri cât mai speciale și minunate pentru cei dragi, iar un trandafir este modalitatea perfectă de a transmite sentimentele cele mai profunde. Pentru că trandafirii au fost și vor rămâne un simbol internațional al iubirii!
Sursă foto – Pixabay.com