În articolul anterior am vorbit despre diverse curiozități despre ruj. De data aceasta, am ales să îți prezint curiozități pe care este posibil să nu le fi știut despre mascara, un alt produs la fel de iubit de către femei ca rujul. Personal, deși ador rujurile, atunci când mă grăbeam sau nu aveam chef de machiaj complet, aplicam doar puțin rimel. Dar haide să vedem care sunt câteva lucruri interesante despre acest produs, pe care noi îl știm și ca rimel.
1. Mascara a fost inventată de egiptenii antici. Primele încercări de a vopsi genele și a accentua aspectul într-un mod similar cu zilele noastre au avut loc în Egiptul Antic. Egiptenii foloseau un amestec din funingine, ulei și albuș de ou, sau o combinație de apă, miere și bălegar de crocodil.
2. Deși s-ar putea să nu găsești înscrisă nicio dată de expirare pe rimelul tău, este bine să știi că mascara chiar are un termen de valabilitate destul de scurt, de aproximativ 3-6 luni. Este recomandat să arunci produsul după această perioadă, altfel riști infecții bacteriene.
3. Atunci când te machiezi, fie și doar cu mascara, este esențial să te și demachiezi înainte de culcare. A lăsa acest produs de makeup pe gene peste noapte poate cauza mai mult rău decât îți imaginezi. Atunci când rimelul se usucă pe gene, în timpul nopții, poate determina căderea genelor, iar o geană rigidă poate zgâria corneea în timp ce dormi.
4. Nu ai nevoie de mascara waterproof în fiecare zi. Rimelul rezistent la apă este ideal pentru lunile de vară sau pentru diverse ocazii, însă nu este recomandat să îl folosești în fiecare zi. Întrucât se îndepărtează dificil, bruscarea continuă a genelor le poate slăbi și chiar determina să cadă.
5. Te-ai întrebat vreodată de ce ai tendința să deschizi gura când aplici mascara pe gene? Pare să fie un reflex, însă multe femei deschid gura atunci când folosesc rimel. Asta din cauză că este mai ușor să nu clipești atunci când ai gura deschisă, deoarece se realizează o combinație specifică de mușchi care contribuie la acest lucru.
6. Mascara este unul dintre cele mai puțin igienice produse cosmetice sau de makeup. Folosești rimelul în fiecare zi și de fiecare dată când îl utilizezi, aplicatorul său colectează o mulțime de murdărie și bacterii. Întrucât nu speli aplicatorul după fiecare utilizare, toate aceste bacterii intră în tub, unde au condiții ideale de multiplicare, adică umezeală și căldură. Acesta este motivul pentru care termenul de valabilitate al rimelului este atât de scurt.
7. Adeseori, un astfel de produs de makeup conține mercur, în cantități nesemnificative însă. Mercurul este un ingredient interzis în toate cosmeticele, cu excepția rimelului. Până recent, motivul pentru care se adăuga mercur în mascara era lipsa unui ingredient alternativ. Totuși, în prezent există și modele care nu conțin mercur.
Cum ți se par aceste curiozități? Știai de ele?
Mă bucur să aflu aceste lucruri interesante . ♥️♥️♥️
Super! 🙂
Folosesc si eu mascara. Nu stiam toate curiozitatile din articolul tau.
Mă bucur că ai aflat și noutăți.